Tuesday, January 31, 2012

Thursday, January 26, 2012

From Serom To KL

Satu. Dua. Tiga. Empat.....Sembilan ganjil semuanya anak-anak buah termasuk dua orang anak lelaki saya. Kami datang dari Serom, Ledang, Johor bertolak ke Taman Keramat Permai. Misi...jalan2 naik LRT ahaks...gelak sambil guling-guling. Mula2 stesen Setiawangsa ke KLCC pastu Station Masjid Jamek di mana anak buah lelaki saya yang buat peace di atas mabuk jalan (naik keta n LRT). Kira-kira rombongan kami 16 org semuanya termasuk 7 org dewasa. Kami pergi hari Selasa. Misi sampingan: Hantar aziati memulakan cabaran bekerjaya di situ.

Friday, January 20, 2012

Monday, January 16, 2012

Tak rasa nak update.

Hari-hari saya ingin mengupdate dalam blog saya ni.
Tentang perasaan gelisah saya mengenangkan perancangan Nilam sekolah 2012, mengenangkan Iman yang masih belum jalan padahal saya dah nak bersalin lagi dua bulan. Modul Moral Ting. 5. Juga mengenangkan betapa kecilnya KELISA saya tu jika nak dibandingkan kecil besarnya saiz keluarga saya..Coming soon.

Wednesday, January 4, 2012

Hari Pertama Mengajar...

Semua guru kelihatannya ingin melahirkan rasa hati hari pertama di sekolah...lagak budak Darjah 1 register..ha ha...saya pun sama. Saya sedang bertransformasi (nama lain bagi metaformasis ahakss!!) sebenarnya. Sedang berinovasi seiring dengan perkembangan Jabatan Inovasi Negara itu sendiri (terima kasih bagi pen drive exclusive tu)

Pendek kata...dek kerana terlalu ingin mempraktikskan I-Think dalam kelas Pendidikan Moralku nan satu tu maka...jeng--jeng. Inilah hasilnya. (mungkin mood saya sama jer dengan mood bebudak dalam kelas tu)
Pelajar di atas tu jenis seniwati sikit, always artistic touch...
Pelajar ni melihat moral di luar kerangka sekolah. Matang!!
Pelajar ini memberi jawapan Moral ialah kerja amal, tapi kerja amal dia tak siap2 he he..Bagus2.
Hi..hi, memory masa kursus.

Rumusan hari ini : Saya datang kerja dengan ikhlas, tetapi kenapa rasa macam kena marah? Siap ada yang sebut2 pasal prestasi bagai... We are in learning process...continuing education never end even in life.......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...