Saturday, December 21, 2013

Bawal Adijuma dan Pizza Hut

Bawal ni bukan saya yang beli. Tudung yang saya pakai ini adalah tudung rewang sebenarnya. Bila pertama sekali ipar saya memakai tudung ini memang nampak exclusive coraknya. Pastu ntah macam mana boleh timbul idea untuk memakai tudung bawal ni satu family masa kakak ipar saya buat kenduri kawin pada 25hb November hari tu. SAya sukakan...suka suka
Gambar di atas diambil oleh kawan saya yang memakai baju merah dan tudung putih, di laman surau kecil sekolah tempat saya bekerja. Saya dan kawan-kawan sedang menikmati Pizza yang ditempah sejam yang lepas. Masa gambar ni diambil jam kira-kira pukul 5.
Sambil makan sambil berbual-bual, saya pun dah lupa apa-apa yang kami bualkan. Nama pun berbual-bual kosong. Saya ingat ayat terakhir saya ialah, "lepas ni akak nak pergi kedai emas". Tetapi rupa-rupanya kedai emas dah tutup dah. Nak pergi Poh Kong timbal balik mau-mau RM300 gak ni walaupun harga emas RM142/g. Jadi, saya batalkan jer hasrat tu. Lagipun saya membawa ubi kayu dalam kereta, Pak Cik saya kirim untuk diberi kepada emak saya di kampung.
Ini kawan saya yang ambil gambar, Tengok tu Bawal AdiJuma dan Pizza warna yang sangat serasi. Dalam hati saya bermonolog, "sedap pulak Pizza ni, hari tu aku sombong laki nak belanja tak makan, masa tu saya rasa keju sangat menggemukkan, tetapi hari ini aku tewas, sedap-sedap sambil angguk-angguk kepala"
Waduh-waduh sedap sungguh Pizza ini dan memakai Tudung Bawal AdiJuma sangat seronok. Apa yang kami buat pada hari Sabtu tidaklah penting sangat untuk diceritakan. KERJA.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...